INSPIRATOR I LUISTERAAR I ONTDEKKER

VERBINDER

Claudia Kolk - coaching met lef

Mijn naam is Claudia Kolk. Ik ben 39 jaar en ik ben geboren in Kampen. Ik heb

communicatie gestudeerd in Leeuwarden. En ik woon nu met mijn man en twee dochters in IJsselmuiden.

Bijna 15 jaar werk ik in het communicatievak. Eerst vooral als evenementenorganisator van commerciële evenementen, publieksevenementen en later bruiloften en public affairs bijeenkomsten.

Daarna is mijn doel altijd geweest om als communicatie-adviseur zowel intern als extern mensen door middel van communicatie optimaal te informeren, te betrekken, te binden en te (helpen) verbeteren. Daarnaast heb ik twee keer als interim manager en MT-lid mogen ervaren dat ik me liever richt op de mensen dan de middelen. En dat ik het liefste mensen help in hun persoonlijke groei.

Never a dull moment is wat mij al lang beweegt. Van opleiding naar opleiding. Van hobby naar hobby. Ik leef het leven op volle snelheid. Ik omarm alles dat op mijn pad komt. Niet minder vaak brengt me dat in een lastig pakket.

Niet voor niets ben ik dan ook altijd leergierig en nieuwsgierig naar mijn eigen ontwikkeling geweest. Ik was altijd op zoek naar manieren om me op een dieper niveau te verbinden dan de manier die de communicatiemiddelen me boden.

​Ik ontdekte dat het overgrote deel van onze handelingen onbewust zijn. Oftewel je wordt dan gestuurd door iets waar je geen invloed op hebt. Door je (zelf)bewustzijn te vergroten, krijg je meer invloed op dat wat je doet, denkt en voelt. En dat is soms spannend en het vergt soms lef. Het is niet altijd gemakkelijk om geconfronteerd te worden met onbewuste processen, maar een mooie weg is het wel.

Inmiddels heb ik dan ook al ruim 10 jaar ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Wat startte met een korte cursus persoonlijke effectiviteit mondde uit in vele trajecten: retraites in Nederland, België en Nepal, opleidingen tot yoga-docent en NLP practitioner, cursussen in EFT, Hypnose, hersentraining, ademtechnieken (yoga, BAM, hearthmath), meditatie, mindfullness en coachingsvaardigheden, diepgaande persoonlijke ontwikkeling met de Transpirit intensive, coaching door diverse coaches, de opleiding tot Transformatief coach van Bridgeman en specialisaties op het gebied van moederschap. 

Inmiddels werk ik als yogadocent, leiderschapscoach, communicatietrainer, zwangerschapstrainer en Bridgemancoach. En nog steeds blijf ik mezelf inspireren door het lezen van boeken en het kijken van video's en het volgen van trainingen. Ik blijf leren.

Opleidingen

HBO communicatie

Persoonlijke effectiviteit

NLP Practitioner

Transpirit Intensive

Yoga docenten opleiding (2 jaar)

Hartcoherentie voor yogaleraren

Lichter leven groepstraject

Transformatie coachopleidng

(ca 50 uur cliëntcoaching en 240 contacturen)​

Moedercoaching

Kennis over:

Yoga

Meditatie

Stressreductie/stressmanagement

NLP

My-Etool

Kleurentheorie Jung

Enneagram

Roos van Leary

Kernkwaliteiten en kernkwadrant

Chrakra's

Hypnose

EFT

Bokscoaching

"Coaching is your opportunity to take your life from good to great."

Mijn missie:

Een betere en leukere wereld; nu & later!

Mijn visie:

Ik geloof dat we samen tot meer in staat zijn. Ik geloof dat we samen een mooiere wereld kunnen creëren. Ik help daarom mensen, die werkelijk willen bijdragen, hun bewustzijn te vergroten en duurzaam te veranderen. Ik help deze nieuwe leiders zich te verbinden met wie ze werkelijk zijn, zodat ze gaan doen wat ze werkelijk te doen hebben. Ik help deze wakkere toppers zich te verbinden met anderen, zodat ze goede keuzes maken voor zichzelf, de ander en de wereld.

​​Aangesloten bij:

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO) 

en bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

En onderschrijf ik de Internationale Ethische Code.

MIJN WERKWIJZE - COACHING EN TRAINING

Concreet

Met een spannend randje

Creërend
 

Wanneer heb jij het laatst de moed gehad?

Waar ik werk, ontstaat beweging. Laat mij de boel maar opschudden. Ik hou

niet van alleen maar praten. Ik hou ook niet van zweverig. Ik hou wel van

concrete oplossingen die echt werken.

 

 

 

 

Sensitief, met inzicht in het functioneren van mensen en groepen, volg ik mijn gevoel en intuïtie. En dat is precies de reden waarom ik holistisch coach en train; diepgaand met een open blik en net een stapje verder. Ik heb gezien en ervaren en ik weet dat een oplossing vaak verder gaat dan er alleen maar over praten. Daarom werk ik met maar liefst 6 niveaus. Zodat je een verandering vanuit volledige transformatie aangaat.

 

Wat ik het liefste doe, is contact maken en dromen (helpen) verwezenlijken. Ga je met mij aan de slag, dan heb je het lef om van de gebaande paden te gaan. Om uit je comfortzone te stappen. En een echt duurzame verandering aan te gaan.

 

Ik ben niet je vriendin die alleen maar naar je verhaal luistert en liefjes knikt. Daar heb je mij niet voor nodig. Ik ben degene die luistert én hoort. Ik steun en begeleid je met een zorgvuldig proces, zodat je er niet alleen voor staat. Ik sta naast je en schud je wakker en ik sta tegenover je en houd je (soms letterlijk) een spiegel voor. En soms ben ik in mijn coaching confronterend of zelfs onaardig, maar altijd met zorg; liefdevol en met respect. En altijd met als doel om jou verder te helpen. Je gaat met praktische tools naar huis, zodat je zelf verder kunt.

 

We gaan samen op pad om afscheid te nemen van dat wat jou niet meer dient. Door middel van interactie en creatie met een heldere focus voor de lange termijn. Vanuit deze kracht bouw ik elke dag een stukje van mijn dromen. En dat kan jij ook. Succes is geen buitengewone of uitzonderlijke prestatie. Succes bestaat uit talloze kleine prestaties elke dag weer.

​​Wil je écht investeren in jezelf? Ik heb een breed aanbod aan coaching en trainingsmogelijkheden om samen op weg te gaan naar jou; jouw groei, jouw potentieel, jouw dromen en jouw beste zelf.

Ik hoop jou, met alles wat je bent, te mogen ontmoeten.

 

Lieve groet,

Claudia

"Magic begins at the end of your comfortzone!"
"If it doesn't challenge you, it won't change you."

CLAUDIA KOLK - MIJN VERHAAL

Mezelf kwijt

Uit contact met de ander

Op zoek naar wat mij drijft
 

Voor 2010 was mijn leven vooral leuk en druk. Een baan als communicatieprofessional, veel deadlines, een overvolle agenda en een druk sociaal leven. Ik volgde diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en haalde mijn NLP practitioner. Ik wist dat ik met mensen wilde werken, maar... deed er niets mee..

 

Tot ik in 2010 en 2011 het een en ander te verwerken kreeg. Een zware zwangerschap en dito bevalling, het overlijden van een dierbare, een kindje met fysieke problemen, de zorg over mensen in mijn omgeving, grote strubbelingen op het werk en een diep ongelukkig gevoel. En toen de mist wat optrok, bleek mijn relatie flink onder druk te staan. En mijn oplossing was, nog harder werken, nog beter mijn best doen.

 

De yogaopleiding, later mijn yogalessen en een coachingstraject hielden mij op de been, maar niet mijn relatie. In 2013 belandden we op het dieptepunt van onze relatie en stond ons nog maar weinig in de weg om zonder elkaar verder te gaan. Ik was diep bedroefd, intens verdrietig en compleet wanhopig. Het voelde alsof alle grond onder mijn voeten was weggeslagen.

 

En tegelijkertijd ervoer ik ook een aantal bijzondere momenten. Overmand door verdriet, doodvermoeid van slaapgebrek voelde ik me soms intens verbonden met allerlei mensen om me heen. De mantra 'linksom of rechtsom, het komt goed met mij' hield me overeind. En ik leerde in deze tijd wat echt belangrijk is. Een diep weten vulde mijn dagen en sleepte me er doorheen. Diep van binnen wist ik wat me te doen stond.

 

Ik ging twee keer op retraite. En na de geboorte van mijn tweede kind was de tijd rijp. Bij Transpirit volgde ik een zware intensieve groepstraining om mezelf 'back on track' te krijgen. Ik volgde een training speciaal voor yogadocenten over hartcoherentie. Enerzijds om nog krachtigere tools voor mezelf in handen te krijgen om stress nog beter te hanteren. Maar vooral ook om mijn cursisten nog beter te kunnen begeleiden. Ik startte met het geven van stressreductietrainingen en begeleide steeds vaker werksessies.

 

Het werd tijd om al mijn kennis en van nature psychologische inzicht en de mogelijkheid om dingen in perspectief te zien in combinatie met mijn drang om echt met mensen te werken in een vorm te gieten. Tijd om terug te gaan naar het prachtige vacuüm van innerlijke rust en diepe verbondenheid.

 

En zo stuitte ik op het juiste moment op de Bridgeman methode. Intuïtief voelde ik dat dit mijn pad was. Ik volgde de lichter leven groepscursus en startte met de opleiding tot transformatiecoach. De trainingen, workshopdagen en de opleiding sloten naadloos aan bij mijn levensvisie, brengen mij een dieper bewust leven en geven mij de tools die nodig heb om ook andere mensen dit te mogen laten ervaren door middel van coaching en training. 

Claudia

Karthuizerlaan 74

8271 XC IJsselmuiden

06-20985505

  • Facebook Claudia Kolk
  • Instagram Claudia Kolk
  • LinkedIn Claudia Kolk